Nataša Teofilović (RS): 1 : 1

Umetniško delo 1:1 je zasnovano kot minimalistična 3D ambientalna instalacija, torej kot animacija 3D lika, umeščena v prostor (3D projekcija animacije), po možnosti projicirana na tla. Animacija predstavlja senco nevidnega virtualnega lika ali virtualnega lika, postavljenega na »nasprotno stran« virtualne ploskve. Naslov dela 1:1 simbolizira naravno velikost, nanaša pa se tudi na razmerje med obema entitetama, v smislu »eden proti enemu«.

Bio

Nataša Teofilović je medijska umetnica katere novejša dela vključujejo digitalna okolja. Skozi prostorske ureditve in animacije dela raziskujejo zaznavo virtualnih karakterjev ter meje med virtualnimi in realnimi prostori.
Je prejemnica častne omembe na prvem tekmovanju Prix Ars Electronica Collide@CERN, njeno delo pa se je uvrstilo tudi v nagradni izbor žirije na 15. Media Arts Festivalu v Tokiu na Japonskem leta 2012. Razstavljala je v zbirki digitalnega muzeja Ars Electronica v Linzu (2007), na festivalu Incheon International Digital Art Festival (2009, Koreja), Shanghai eArts Festivalu (2007, Kitajska), festivalu DAT (2007, Singapore Science Centre), HTMlles 8 Festivalu, (2007, Montreal, Kanada) ter na dogodkih »Conversation«, (2001, Muzej sodobne umetnosti, Beograd, Jugoslavija) in »Out of Chaos – Media, Food, Industrial Products« (1996, Muzej sodobne umetnosti, Dunaj, Avstrija).

teofilovic nova 1-1

Video