Maja Smrekar & Robertina Šebjanič: Zvočne invazije

Zvočne invazije so instalacija invazivnih rastlinskih in živalskih vrst, ki so značilne za slovensko okolje. Z uporabo DIY sistema, ki interpretira nekatere ravni bivanjskosti rastlin, bomo v živo oblikovali zvok in sliko, ki ju bodo generirale pri nas rastoče tujerodne invazivne rastline. Elektromagnetni tok, povezan z rastlinami in s programsko opremo Pure Data, SuperCollider in Resolume, bo prevajal podatke v zvok, s čimer bo invazivni vrt postal hrupni krogotok sintetičnih sample-ov organske živosti, katere esenca, tako v naravi kot tehnologiji, temelji na različicah v samem izvoru vedno enake ponovitve.

Strokovni sodelavec in sooblikovanje zvoka: Miha Tomšič
Predavatelj: dr. Nejc Jogan
Oblikovanje: Andrej Strehovec
Zahvala: Ida Hiršenfelder, Saša Spačal

Bio

Maja Smrekar
Osrednje zanimanje intermedijske umetnice Maje Smrekar temelji na fenomenologiji zaznave, nagiba pa se k presečišču humanističnih in naravoslovnih znanosti v povezavi s človeškim telesom, zasebnostjo ter (inter)subjektivno zaznavo prostora.

Robertina Šebjanič
Robertina Šebjanič (1975) je ustvarjalka na področju intermedije in kulturni omogočevalec. Vsebinsko svoje ideje in koncepte pogosto realizira v sodelovanju z drugimi avtorji, zato njena dela utelešajo interdisciplinarnost in neformalno integracijo.