English version PROGRAM FORUM SPONZORJI MEDIJI GOSTOVANJA POVEZAVE MATERIAL

Toom Boonen
vodja prodaje programske opreme Linux v podjetju IBM CEMA
 







Organizator festivala je
Multimedijski center Kibla, Maribor

 



Avtobiografija


Toom Boonen je vodja prodaje programske opreme Linux v podjetju IBM CEMA (Srednja in Vzhodna Evropa, Daljni Vzhod in Afrika).

Pred tem je med julijem 2001 in januarjem 2003 delal za podjetje Linux Software Sales EMEA, kjer se je predvsem ukvarjal s strankami iz Skandinavije.

Prav tako je bil vodja marketinga za Microsoft v Belgiji ter računovodja za programsko opremo v podjetju SWIFT, Euroclear in KBC. Preden se je leta 1995 pridružil podjetju IBM, je vodil tudi svoje podjetje v Rusiji, s katerim je pokrival bivše sovjetske republike in Zahodno Evropo.

Tom Boonen je z odliko končal študij evropskega gospodarstva na I.S.A.T. v Luxemburgu, Leuvenu in Geelu. Trenutno opravlja MBA na Henley Management College v Angliji.

Star je 35 let in je poročen z Rusinjo. Imata dve hčeri in živita v Antwerpnu.

Tema predavanja


Mislite, da je Linux samo za geeke in hekerje? Razmislite še enkrat. Pogovorite se z vašim spletnim mojstrom in omrežnim skrbnikom in najbrž boste ugotovili, da je Linux v vaši organizaciji že prisoten. Danes, s pomočjo brezprimerljive podpore s strani IBM-a, se Linux skokovito prebija v ospredje.

Zakaj? Ker je Linux nekaj novega, nekaj drugačnega. Ker je Linux boljši način za izgradnjo tega, kar potrebujete za konkurenčno prisotnost v medmrežnem svetu. Linux ni vezan na določenega dobavitelja, določeno arhitekturo ali določen način poslovanja. S pomočjo Linuxa lahko prosto izbirate, prenavljate ali spreminjate vašo strategijo soočanja s spremenljivimi pogoji poslovanja. Hitro in z zaupanjem. Nikoli niste vezani na pravila nekoga drugega, ki vam narekuje, kako naj vaše podjetje operira v nenehno spreminjajočem se svetu e-poslovanja.

Podjetje IBM v ta načela verjame tako trdno, da Linuxu posvečamo prav tolikšno podporo, kot vsem ostalim operacijskim sistemom, ki jih razvijamo. Samo pri IBMu ponujamo vse naše strežnike z Linuxom. Samo IBM ponuja poslovno programsko opremo na Linuxu. Samo IBM ponuja tehnologijo, ki vam pomaga širiti vaše poslovne potrebe z Linuxom . Samo IBM prinaša pomembne izkušnje pri integraciji Linuxa in obsežno strokovno znanje. In samo IBM ponuja 24x7 Linux podporo.

In samo IBM in Linux pomagata podjetjem danes, da zgradijo infrastrukturo, ki jo potrebujejo na tržišču jutri. Infrastrukturo, ki ponuja:

Svobodo inovacije:

Linux in IBM ponujata temelje za vrsto inovacij, ki zadovoljujejo potrebe uporabnikov. Ker Linux temelji na odprti kodi, ga je mogoče prilagajati tako, da bo zadovoljil vaše poslovne potrebe. IBM podpira Linux na različnih platformah in programski opremi, tako da lahko izberete tehnologijo, ki zadovoljuje vaš spreminjajoč se poslovni model in ne obratno.

Hiter odziv na potrebe uporabnikov

Linux in IBM omogočata, da poslovne inovacije integrirate takoj, ne da bi čakali na vašo informacijsko infrastrukturo, da jih dohiti. Linux preprosto sobiva z drugimi sistemi, tako lahko hitro in efektivno gradite na svojih obstoječih sistemih, namesto da jih nadomeščate z novimi. Tako boste lahko razvijali oz. dopolnjevali vaše ključne poslovne aplikacije glede na vaše potrebe.

Vodilna tehnologija

IBM-ova vodilna tehnologija ponuja Linux rešitve za izvedbo najrazličnejših funkcij in na ta način zadovolji vse potrebe uporabnikov. IBM vzpodbuja tehnologije svetovnega k odprti kodi, da bi učvrstil poslovno moč Linux-a .

Poslujte z zaupanjem

Z IBMom in Linuxom bo vaša tehnologija podpirala vašo dejavnost 24x7. S pomočjo nekaj tisoč najbolje usposobljenih programerjev po vsem svetu, Linux nadaljuje z vzpostavljanjem novih standardov za zanesljivost in delovanje. IBM Linuxu namenja enako podporo in storitve, kot vsem svojim ostalim strateškim platformam.

Poleg svoje predanosti Linux-u, IBM dodaja še naslednje:

Zanesljivost

Stranke se lahko zanesejo na IBM pri ponudbi rešitev na odprtih standardih, ki bodo pripomogle k integraciji Linux-a v njihovih podjetjih.

 

IBM ima veliko izkušenj in virov, ki bodo pomagali premostiti heterogena okolja in povezati različne platforme z možnostjo prilagajanja in nadgradnje.

Podpora

S pomočjo IBM Consulting and Support Services (pomoč in svetovanje) je uporabnikom po vsem svetu omogočen dostop do Linuxa.

Predanost

IBM in njegovi partnerji imajo popolno zaupanje v odprto kodne tehnologije.

Nadaljevanje tradicije

Strokovno znanje, ki ga stranka pričakuje od IBMa, bo na voljo tudi za Linux okolja.

IBM v Sloveniji

IBM je na slovenskem trgu prisoten že več kot 60 let. Prva leta kot samostojna družba, v letih od 1964 do 1992 pa prek Intertrade-a, ki je bil takrat IBM-ov generalni zastopnik. Ko so razmere in zakonodaja to dopuščale, je IBM ponovno samostojno nastopil na slovenskem tržišču. Tako je c ustanovil IBM Slovenija d.o.o., podjetje za proizvodnjo, marketing in storitve, ki posluje od 1. oktobra 1992 dalje. 27. oktobra 1995 se je IBM EMEA pripojila k matičnemu podjetju IBM WTC (World Trade Corporation), ki je s tem postal ustanovitelj IBM Slovenija d.o.o.

Danes ima IBM Slovenija 167 zaposlenih. Svoje znanje dopolnjujejo v IBM izobraževalnih centrih po vsem svetu, tako da so sproti seznanjeni z novimi tehnologijami in sodobnimi metodami dela.

Strokovnjaki IBM Slovenija lahko ponudijo izdelavo celovitih IT in poslovnih rešitev na vseh vodilnih računalniških in operacijskih sistemih, v to ponudbo pa sodijo tudi računalniške mreže večjega ali manjšega obsega za povezovanje IBM-ovih in/ali ostalih IT sistemov.


V mednarodne aktivnosti IBM Slovenija na področju Globalnih storitev sodijo dejavnosti International Technical Centra za področje CEMA, WebSphere Centra za področje EMEA, System Support Centra in International Technical Services Centra za področje CEMA/CEE. Izkušeni slovenski strokovnjaki za sistemsko in programsko opremo tako nudijo podporo tudi vsem drugim deželam na področju IBM Centralna in Vzhodna Evropa/Srednji Vzhod/Afrika.

 

  Oblikovanje : ZRCALO d.o.o.      Copyright KIBLIX 2003