English version PROGRAM FORUM SPONZORJI MEDIJI GOSTOVANJA POVEZAVE PRESSCENTER

 
CCC CAMP 2003, Berlin
CEBIT 2003, Hannover
Fosdem 2003, Bruselj
InterInfos 2002, Ljubljana
Poslovna Linux Konferenca 2002, Portorož
Linux Fest 2002, Beograd
 


Organizator festivala je
Multimedijski center Kibla, Maribor

 

  KIBLIX - GOSTOVANJA

.: CCC CAMP 2003, Berlin :.

Kot se za prave "hackerje" spodobi, smo se tudi mi napotili na drugi CCCjev camp, oz. Chaos Communication Camp, ki se je odvijal v bližini Berlina od 7. do 10. avgusta 2003. Poslušali smo predavanja na različne teme, od rešitev na področju OpenSource pa vse do političnih debat okoli "kratenja" naše svobode. Seveda smo reklamirali tudi naš festival in si verjetno tudi zagotovili kar nekaj tujih udeležencev na našem festivalu. Atmosfera na samem campu je bila zelo prijetna in komaj čakamo na naslednjega čez štiri leta.



Gorazd Golob



.: CEBIT 2003, Hannover :.

V marcu 2003 je ekipa Kiblixa obiskala največji evropski sejem informacijskih tehnologij CEBIT v Hannovru. Na sejmu je razstavljalo preko 6500 razstavljalcev.
Razstavljalce s področja mobilne telefonije, Linuxa in varnosti na internetu smo seznanili s podrobnostmi glede našega festivala in jim razdelili promocijski material. Z nekaterimi od njih smo ostali v kontaktu in vse kaže na to, da se bodo predstavili tudi na Kiblixu 2003.

Saša Pelko




.: Fosdem 2003, Bruselj :.

Osmega in devetega februarja 2003 smo se odpravili na Fosdem 2003 v Bruselj. Fosdem je glavna evropska open source in free software konferenca, kjer razvijalci projektov na tem podrocju predstavljajo svoje produkte. Med zanimivejsimi naj omenim projekte Mozilla, OpenBSD, OpenCores, OpenWall, Gstreamer... Ogledali smo si nekaj predavanj, osvajali nova znanja, kar tako spionirali in seveda kot se spodobi za taksen event, tudi delili promocijski material Kiblix-a 2002.

Gorazd Golob




.: InterInfos 2002, Ljubljana :.

Na sejmu InterInfos 2002 smo bili prisotni s stojnico, ki smo si jo delili ljubljanska Ljudmila in Kibla. Delili smo nalepke, vabila in plakate za Kiblix 2002. Gostom smo predstavili program Kiblix-a in odgovarjali na druga radovedna vprasanja. V sklopu Kible, pa je na stojnici se bil prikazan projekt Dejana Stamparja - Minikino. Glavna zanimivost InterInfosa pa so tako kot vsako leto zapored bile hostese, nekoliko slabse je pa bilo z razstavljalci.

Gorazd Golob




.: Poslovna Linux Konferenca 2002, Portorož :.

29. in 30. septembra je v portoroškem avditoriju potekala prva Linux konferenca v organizaciji GV Izobraževanja in LUGOS-a, katere se je udeležila tudi ekipa Kiblixa. Konferenca je bila namenjena predvsem poslovni rabi programskih rešitev odprte kode. Predstavila so se znana in manj znana slovenska in tuja podjetja, kot so IBM, Oracle, Hermes Softlab itd. Vsekakor pa je bil najbolj zanimiv del same konference zaključna okrogla miza o razlikah med open source in closed source programski opremi. Predvsem je bila zanimiva zasedba, saj so bili prisotni tako predstavniki IBM-a, Oracla, Agende Opensystems in pa tudi predstavnik Microsofta Slovenija. Konferenca kot celota je bila zanimiva, vendar je bilo opazno da je stvar se v začetkih.

Pavle Mikuž




.: Linux Fest 2002, Beograd :.

Ekipa Kiblixa je sredi aprila 2002 obiskala Linux Fest v Beogradu. Pogovorili smo se z organizatorji in jih povabili na Kiblix IT festival 2002 v Maribor, čemur so se z veseljem odzvali. Na prireditvi smo predstavljali naš festival na področju nekdanje Jugoslavije in naleteli na dober odziv. Ker je Linux Fest v Beogradu najpomembnejši dogodek na področju odprte kode v nekdanji Jugoslaviji, bomo s tem festivalom še naprej obojestransko sodelovali.


Saša Pelko
 
  Oblikovanje : ZRCALO d.o.o.      Copyright KIBLIX 2003