English version PROGRAM FORUM SPONZORJI MEDIJI GOSTOVANJA POVEZAVE MATERIAL

Matej Kupljen
Ultra d.o.o.

Organizator festivala je
Multimedijski center Kibla, Maribor

 



Avtobiografija

Matej Kupljen se je rodil 30.7.1973 v Slovenj Gradcu. Osnovno šolo je obiskoval na Prevaljah. Po končani osnovni šoli je obiskoval srednjo elektro šolo v Velenju, smer elektrotehnik-elektronik. Nadaljeval je s študijem na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za elektrotehniko,
računalništvo in informatiko, kjer je leta 1997 tudi uspešno diplomiral na smeri elektrotehnika avtomatika. S podiplomskim študijem je nadaljeval na isti fakulteti, kjer je leta 2000 tudi uspešno magistriral iz iste smeri. Trenutno je zaposlen v podjetju Ultra d.o.o., kjer se ukvarja predvsem z razvojem vgrajenih (embedded) naprav in prenosu operacijskega sistema Linux na te naprave.



Tema predavanja

Na predavanjih bo predstavljena naslednja generacija produkta imenovanega Bird2. Produkt je namenjen nadzoru GSM baznih postaj ter radijskih in televizijskih oddajnikov. Trenutna platforma je zgrajena na osnovi industrijskega PC-ja, na katerem teee PharLab operacijski sistem, za katerega pa je potrebno poleg osnovne licenenine plaeati 1e licenenino za posamezno napravo (runt-time license). Novi produkt Bird2 bo zgrajen na osnovi vgrajenega (embedded) PC-ja z Intelovim PXA255 procesorjem, na katerem bo tekel Linux operacijski sitem. To bo v prvi vrsti pocenilo koneni izdelek (zaradi licenenin in vgrajenega PC-ja), hkrati pa nam bo omogoeilo, da isto platformo uporabimo tudi za druge produkte, kot je TalkTrack - sistem za sledenje, komunikacijo in upravljanje z vozili, pri tem pa moramo spremeniti samo uporabni1ke aplikacije, medtem ko osnova (Linux in vgrajeni PC) ostane ista.

 

  Oblikovanje : ZRCALO d.o.o.      Copyright KIBLIX 2003