Domov ..:
 
Festival informacijske tehnologije - KIBLiX
UVOD
PROGRAM
KONTAKT
PRIZORIŠČE
FORUM
 
SPONZORJI
MEDIJI
POVEZAVE





 
KIBLA - www.kibla.org
 
 .: KIBLiX - Program :.


Spremljevalni program :







Tekmovanje vdiranja v sistem/ Hacking contest

V sklopu festivala Kiblix bo potekalo tudi tekmovanje vdiranja v sistem. Tekmovanje bo potekalo v petek, 8. 11. 2002 (dan namenjen varnosti na internetu), od 10.00 do 18.00 ure oziroma do zmage.

Pogoji tekmovanja:

Tekmovanje bo potekalo v interni mreži z dostopom do interneta. Iz interneta direkten dostop do "linux box-a" ne bo možen. Za sodelovanje potrebujete svoj računalnik s kakršnokoli programsko opremo, miško, tipkovnico in mrežno kartico. Za monitorje bo poskrbljeno.

Natančna navodila za tekmovalce, z osnovnimi napotki, katere varnostne luknje so bile narejene, ter opisom naloge, bodo objavljena na spletu ob začetku tekmovanja. Upoštevali bomo samo uspešno opravljeno nalogo - po katerikoli poti (hack).

Nagrada:

Tekmovalec, ki prvi uspešno reši nalogo, za nagrado prejme "linux box".



Tekmovanje za najlepše urejeno namizje/ Desktop contest

V okviru festivala Kiblix bo tudi tekmovanje za najlepše urejeno namizje, v soboto 9. 11. 2002 (dan je namenjen Linuxu) od 15.00 do 16.00 ure.

Pogoji tekmovanja:

Tekmovanja se lahko udeležijo vsi, ki imajo računalnik, na katerem je nameščen Linux s poljubnim grafičnim sistemom. Tekmovalci lahko pripravijo rešitve namizja s programsko opremo, ki temelji na odprti kodi (GPL, LGPL, BSD) - KDE, GNOME, Blackbox, Afterstep in raznih hibridih teh okolij.


Za sodelovanje so potrebni računalnik, na katerem je vidna rešitev namizja, tipkovnica in miška (za monitorje bo poskrbljeno!).

Strokovna komisija, sestavljena iz treh članov (s področja računalništva, oblikovanja in umetnosti), bo izbrala zmagovalca glede na videz in funkcionalnost namizja.


Nagrada:

Glavna nagrada, ki jo prejme zmagovalec za najboljše namizje Linux, je grafična kartica GeforceMX-4 s 64mb rama, ki jo bo podarilo podjetje Mentis iz Dravograda.



Namestitvena delavnica operacijskega sistema Linux/ Linux install workshop


Vse tri dni festivala Kiblix (od 10.00 do 18.00) bo v demonstracijski sobi namestitvena delavnica operacijskega sistema Linux. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali namestiti operacijski sistem Linux na osebni računalnik, ki ga boste prinesli s seboj.

Na voljo bo več distribucij OS Linux, glede na vaše potrebe in želje pa bomo skupaj izbrali najprimernejšo.

Pogoji sodelovanja v namestitveni delavnici:

S seboj prinesete računalnik (vključno s tipkovnico in miško), na katerega bi radi namestili operacijski sistem Linux ali pa ga dodali k operacijskemu sistemu, ki ga že imate na vašem računalniku. Za monitorje bo poskrbljeno.




EMMA (Evropski multimedijski pospeševalnik na področju San Francisca)

EMMA: http://www.ubique.org/emma



Poslanstvo in cilji:


Poslanstvo EMME je vzpodbuditi in pomagati k uspešnemu vstopu evropskih multimedijskih družb na ameriški trg.

EMMA ob sponzorstvu vodilnih evropskih multimedijskih trgovinskih zvez in podpori Evropske komisije zagotavlja niz storitev, da bi pomagala primernim podjetjem pri iskanju novih poslovnih priložnosti na prostranem in dinamicnem ameriškem trgu multimedije in informacijskih tehnologij.

EMMO so lansirali Evropski multimedijski forum in njegovi partnerji z naslednjimi cilji:

POSPEŠITI vstop evropskih multimedijskih družb na ameriški trg;
ZGRADITI zavest in tržni delež evropskih multimedijskih izdelkov in storitev v ZDA;
POVEZATI evropske multimedijske družbe z ameriškimi partnerji;
RAZVITI mednarodno poslovanje evropske multimedijsko industrijo;
OMOGOČITI poslovno in tehnološko sodelovanje med Evropo in ZDA.

Izpolnite spletni vprašalnik ali si ga naložite iz:
www.kibla.org/emma



Več informacij:

Peter Tomaž Dobrila
e-pošta: peco@kibla.org


Dejan Pestotnik
e-pošta: dejanx@kibla.org

Tel.:
+386 (0)2 2294012
Fax: +386 (0)2 2294020


Naslov:

Multimedijski Center KIBLA
Ul. kneza Koclja 9
SI-2000 Maribor
Slovenija


Informacije v Evropi:

emma@e-multimedia.org

Informacije v Združenih državah:

helpdesk@check-in-usa.com



REVOLUTION OS
Premierna predstavitev filma bo v sklopu festivala KIBLIX
(7.11.2002 in 9.11.2002)

Film REVOLUTION OS pripoveduje zgodbo hekerjev, ki so se uprli Microsoftu in ustanovili gibanje GNU/Linux in Open Source (odprta koda).


Film REVOLUTION OS vključuje intervjuje z Linusom Torvaldsem, Richardom Stallmanom, Brucem Perensem, Ericom Raymondom, Brianom Behlendorfom, Michaelom Tiemannom, Larryem Augustinom, Frankom Heckerjem in Robom Maldo.


Izvleček iz filma si lahko ogledate na spletni strani REVOLUTION OS:
http://www.revolution-os.com/

Zgodba:

90 minutni film se začne s prizadevanjem Richarda Stallman'sa, da bi ustvaril brezplačen operacijski sistem. Nato skozi intervjuje s Stallmanom, Linusom Torvaldsom (kreator operacijskega sistema Linux), Ericom Raymondom (avtor Katerdrale in Bazarja), Bruceom Perensom (avtor definicije Odprte kode), Brianom Behlendorfom (vodja projekta Apache Web Server), Michaelom Tiemannom (ustanovitelj prvega Open Source društva ) in Larryjem Augustinom (ustanovitelj sistema VA Linux) sledimo dve desetletji trajajočemu razvoju gibanja.

V filmu Revolution OS je prikazana tudi kultura gibanja Open Source. Dokumentirane so Install fest zabave, na katere lahko ljudje prinesejo svoje računalnike in brezplačno dobijo tehnično podporo za Linux, in protestni shodi Refund Day, na katerih lahko uporabniki Linuxa zahtevajo povračilo denarja za dodatne stroške, ki so vključeni v ceno novega računalnika z že nameščenimi Microsoftovimi aplikacijami.




Režija:

Film Revolution OS je idejno zasnoval J.T.S. Moore, ki pa na začetku projekta še ni poznal skupnosti Open Source. Da bi prikazal junaško naravo idej in prizadevanj gibanja Open Source, je delal s starim holivudskim epskim formatom anamorfnega 35mm filma (kinemaskop). Večina dokumentarnih filmov je posneta v formatu, ki je prilagojen za televizijo, film Revolution OS pa je posnet v širšem, pravokotnem formatu filmskega gledališča in učinek je osupljiv.

Kljub temu, ta je tržna ocena družb, zasnovanih na sistemu Linux, naraščala in dosegala svoj vrhunec, so intervjuvanci poročali, da jih je to sicer presenetilo, ni pa spremenilo tega, kar bi naredili v vsakem primeru. V primeru, da bi J.T.S. Moore režiral še kakšen dokumentarec, ne bi spreminjal oblike, ki jo je uporabil pri filmu Revolution OS.

Namen filma je pojasniti in informirati, vendar pa je včasih preveč prisoten tehnicni žargon. Kakorkoli že, bistvo dokumentarnega filma je prikazati specificen kos življenja, in Moore to naredi na občudovanja vreden način.




VIP CLUB

Vsak večer od 20.00 - 24.00 ure party s hostesami


Četrtek, 7.11.2002:

Canadian Club party

Petek, 8.11.2002
Shark&vodka party

Sobota, 9.11.2002
Heineken party




Glasbena in zabavna dogodka - v Satchmu in na ŠTUKU


Petek, 8.11.2002 v Klubu Satchmo: DÄLEK (USA) ob 21.00

Jazz klub Satchmo, Strossmayerjeva 6, Maribor

Organizacija in produkcija: MMC KIBLA, Ul. Kneza Koclja 9, Maribor


DÄLEK (USA)




MC Dälek ./vokal
DJ Still ./gramofoni
Oktopus ./sampler

100% hip-hop kolektiv iz New Yerseyja - Dälek (beri: die-ah-lect), ki prožno razteguje zvočne meje z razburljivimi beati, inteligentnimi besedili, brez zlatih verig in "MTV gangsta rapa".

Dälek so po skoraj 20 letih hip-hop znova ponesli h koreninam, k vrelcu kreativnosti in transkulturnemu zvočnemu doživetju, k "we are all one people" principom.

Rapper Dälek se je kalil tako ob oldschool hip-hopu a la Public Enemy in Ice T kot ob Ravi Shankarju in Black Sabbath - rezultat je ritmizirana zvočna orgija, ťblack ezthetics & street credibility includedŤ! Njihovo sodelovanje je raznovrstno: De La Soul, DJ Spooky, Mike Patton (ex-Faith no more), krautrock legende Faust in elektro-manipulatorji Sofa Surfers. Mnoge revije so jih razglasile za eno najbolj perspektivnih hip-hop skupin, njihovo novembrsko kroženje po Evropi pa za eno najbolj vročih koncertnih turnej v letu 2002. Kdor zamudi njihove odrske eksplozije, si je sam kriv!


Sobota, 9.11.2002 na ŠTUK-u: DJ party ob 21.00

ŠTUK - Študentski prireditveni center Maribor, Gosposvetska cesta 86, Maribor

Veliki finale festivala, ki vam bo s pestro glasbo najboljših DJ-jev (dj Shocker D, dj Goody, dj Sanjin, dj Mahmud Meteor, dj Splinter) olajšala slovo od 1. Mednarodnega festival KIBLIX 2002 - do prihodnjega leta!

  VELIKA DVORANA (MAIN FLOOR)  
DJ GOODY   DJ SHOCKER D
(LUMBERJACK MIX) vs. (LEVIS PRODUCTION)
PROGRESSIVE-TECH-HOUSE & TECHNO EVENT


  MALA DVORANA (SECOND FLOOR)  
DJ SANJIN DJ MAHMUD METEOR DJ SPLINTER
(ELECTRIC BOOGIE) (ORIENTALSKI ŽUR) (HIP-HOP, BREAK BEAT)


VSTOPNINA 1000 SIT - z flyerjem 700 SIT

DEKLETA PROST VSTOP !!